Предварителен мониторинг във връзка с новия проект по „Еразъм+“ в Италия

Заключителна среща за популяризиране на резултатите на проект „Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм“
16.07.2019
Завърши първият етап на проект „With practice to quality organic wine“ по Еразъм+
03.10.2019
Покажи всички

Предварителен мониторинг във връзка с новия проект по „Еразъм+“ в Италия

cof

За трета поредна година Сдружение „С идея за бъдещето-спорт,образование,култура” печели проект по програма „Еразъм+”. Името на новия проект е „Заедно в Италия-успешни практики в биоземеделието и селския туризъм” като и през тази година сдружението е в консорциум с три училища – ПГСС „Сергей Румянцев” гр.Луковит, ПГССХТ гр.Шумен и ПГ по МСС гр.Разлог.

Във връзка с предстоящата реализация на мобилностите, от 09.09.до 13.09.2019г. председателят на сдружението Ивелин Терзийски и директорът на шуменското училище Живко Желязков осъществиха предварителен мониторинг по проекта. По време на визитата в Италия се проведе работна среща с партньорите от Serindform Srl от гр.Маса, с които бяха договорени всички детайли свързани с пътуване, настаняване, транспорт, изхранване и културната програма. Уточнени бяха детайли относно изготвянето на “Memorandum of understanding”, който ще бъде рамката при въвеждането на ECVET (Европейската кредитна система за професионално образование и обучение).

Посетени бяха няколко от фермите и къщите за селски туризъм, в които групите ще практикуват.Практическото обучение ще се проведе на реални работни места в околността на гр.Фивицано, регион Тоскана. Мобилностите са предвидени за месеците април, май и юни.