Протича втората част от проект „Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм“

Завърши и втората част от проект „Agribusiness – the road to development“
19.04.2019
Успешно приключи втората мобилност по проект „Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм“
19.05.2019
Покажи всички

Протича втората част от проект „Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм“

Общо 16 ученика и 2 придружаващи учители от ПГССХТ гр.Шумен и ПГСС „Сергей Румянцев“ гр.Луковит са от няколко дни в Италия, регион Тоскана за мобилност по проект „Под небето на Тоскана – иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм“, по програма ЕРАЗЪМ +, КД1, сектор „ПОО” № 2018-1-BG01-KA102-047311. Групата от Шумен и Луковит образува вторият поток на проекта.

Учениците са разделени на групи и участват активно във всички дейности на една типична италианска ферма – бране на плодове и тяхното сортиране за продажба, производство на италиански сирена, хуманна грижа за животните, почистване и обработка на открити площи във фермите, бутилиране и пакетиране на тоскански вина и др. До края на престоя в Италия предстоят много интересни практически занимания, също така и среща с представители на община Фивицано, учители от земеделски училища от региона и професори и студенти от Аграрния университет в регион Тоскана.
Практиката ще се проведе в периода 04.05.2019 – 18.05.2019.