Приключи първата мобилност по проект “Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм”

Работна среща по проект “Under the Tuscan Sky – innovative practices in organic agriculture and rural tourism” се проведе Шумен
12.04.2019
Завърши и втората част от проект “Agribusiness – the road to development”
19.04.2019
Покажи всички

Приключи първата мобилност по проект “Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм”

Девет ученика и един придружаващ учител от ПГ по МСС гр.Разлог успешно приключиха мобилност по проект “Под небето на Тоскана-иновативни практики в биологичното земеделие и селския туризъм” № 2018-1-BG01-KA102-047311, по програма “Еразъм+”, КД1,”Образователна мобилност на граждани”, сектор “ПОО”. Мобилността се проведе в периода 30.03.2019-12.04.2019 в гр.Фивицано, Италия.

По време на мобилността учениците се запознаха отблизо с начините и процесите за стартиране на производство на селскостопанска продукция, с иновативни и екологични техники на работа в селското стопанство, прилагането на нови форми за развитие на биоферми. Групата практикува в “Podere I Lei”, “Paolo Rossi”, “Bongi Antonio”, а работата бе разнообразна и включваше участие в резитба на лозя, засаждане на маслинови масиви, грижа за животни, производство на типичните италиански сирена. С участието си в мобилността учениците подобриха както професионалните знания, умения и компетенции, така и ключовите компетентности.

За успешна приключена практика всеки участник получи “Europass mobility”, сертификат от партньорската организация “Serindform Srl”, оценъчна карта, удостоверяващи всички продобити знания, умения и компетентности.

Проектът се реализира между Консорциум “Бъдеще за Европа” с участието на ПГСС „Сергей Румянцев“, ПГ по МСС гр. Разлог и ПГССХТ гр.Шумен и координатор на проекта Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура”гр.Сандански , а партньорска организация  е SERINDFORM SRL – образователен център за професионално обучение от Маса, регион Тоскана, Италия.