Стартира финалният етап на конкурс „С идея за бъдещето на Сандански“

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура“ обявява конкурс за ученици и младежи от Сандански с успехи в образованието, културата и спорта
10.11.2017
Приключи и финалният етап от конкурс „С идея за бъдещето на Сандански”
04.12.2017
Покажи всички

Стартира финалният етап на конкурс „С идея за бъдещето на Сандански“

Конкурс „С идея за бъдещето на Сандански” за младежи с постижения в областта на образованието, спорта и културата навлезе във финален 3-ти етап, в който станаха ясни номинациите направени от Вас.
След извършен подбор от предварително определеното жури бяха определени и финалистите.
Конкурсното жури бе в състав :
• Ивелин Терзийски – Председател на Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” и инициатор на конкурса.
• Петя Костадинова – Главен експерт в дирекция „Култура” към община Сандански.
• Йорданка Нонева – Директор на дирекция „Стопанска и инвестиционна политика” към община Сандански
• Атанас Атанасов – Журналист и собственик на Sandanski1.com
• Венцислав Айдарски – Изявен спортист от град Сандански, участник в Олимпийските игри през 2016 година.

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” има удоволствието да Ви представи номинираните младежи в трите категории, за които от 27 ноември до 3 декември може да дадете ЕДНОКРАТНО своя глас :
Категория „Образование”
1. Мария Андонова – Мария е на 18 години и е ученичка в ЗПГ „Климент Тимирязев”. Отлична и дейна ученичка. Участничка в множество конкурси и инициативи. Трето място на олимпиадата по Гражданско образование, първо място в курс за млад лидер и добър презентатор, първо място в юбилейното състезание „Иновационен лагер – 60 години ЗПГ”, първо място в Иновационен лагер през Световната седмица на предприемачеството на Джуниър Ачивмънт България, участие в конкурс за Бизнес идеи за младежи, участие в националната инициатива „Мениджър за един ден”.
2. Кирил Голов – Кирил е 12 клас и е ученик с отличен успех в ПГ „Яне Сандански”, . Победител на IX национално състезание по информационни технологии в Благоевград, участник на национален кръг на олимпиадата по английски език в Габрово, призово място на национално състезание „Черноризец Храбър”.
3. Петя Петкова – Петя е на 18 години и е ученичка в ЗПГ „Климент Тимирязев”. Петя е победител в конкурса за есе и презентация „Да кажем НЕ на цигарите и наркотиците”, спечелила е първо място третия национален конкурс „Български път – потенциал, проблеми, перспективи”. Първо място в конкурс на Reporteen за финансова подкрепа на своя кауза, седмо място на олимпиадата по Гражданско образование.
4. Йоана Поповчева – Йоана е на 16 години ученичка на ЗПГ „Климент Тимирязев”. Първо място в състезание „Език свещен”, второ място в конкурс „За по-добър климат в училище” на фондация „Мадара”, отлични резултати в годишен конферанс „Ние можем – 100 % талант 100 % труд”. Участие в областен кръг по гражданско образование, в конкурса „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас“.
5. Милена Филипова – Милена е на 13 години, ученичка е в ПГ „Яне Сандански”. Отлична и амбициозна ученичка. Победител е в Великденско математическо състезание през миналата учебна година, спечелила е трето място на областния кръг на олимпиадата по химия.
6. Тереза Терзиева – Тереза е на 17 години и е ученичка в ПГ „Яне Сандански”. Отлична ученичка. Печелила е трето място на Великденско математическо състезание, седмо място на областен кръг по география. Класирана на областен кръг по химия.

Категория „Спорт”
1. Милен Стоев – Милен е на 18 години. Футболист е в мъжкия представителен отбор на Вихрен Сандански. Талантливо и трудолюбиво момче. Записва своя първи мач в мъжкия отбор, когато е само на 16 години. Рожба е на школата на Вихрен като през последните три години е неизменен титуляр в отбора като записва около 50 мача.
2. Йордан Янчев – Йордан е на 16 години. Плувец е в ПК „Сандански”. Един от таланти на санданското плуване. Два национални рекорда на 100 м и 400 м. свободен стил, покрит норматив за световното първенство за юноши в Индианаполис, Америка.
3. Димитър Михов – Димитър е на 14 години. Печелил е първо място на държавното първенство по Шотокан карате, трето място на световно първенство за юноши.
4. Георги Стойков – Георги е на 18 години и е състезател на волейболен клуб „Медиус волей” – Сандански. Неизменен титуляр и с основен принос за доброто представяне на отбора в последната година. Златен медалист на турнир в Белово и бронзов на турнир в Етрополе.
5. Атанас Аврамов – Атанас е на 16 години и е състезател на ПК „Сандански” Многократен републикански шампион, участник на Европейски младежки олимпийски фестивал в Унгария, покрит норматив за Мултинешанъл къп в Атина.
6. Атанас Свисов – състезател на „БИ РЕАЛ” спортен клуб по борба и ММА. Световен шампион в категория над 120 кг. Част от националния отбор на Българската федерация по ММА с президент Станислав Недков.

Категория „Култура”
1. Петя Карамфилкова – Петя е на 14 години.
Изпълнява автентичен и обработен фолклор, автентичните песни уча от баба си.
В момента е ученичка в осми клас. Пее от 4-годишна, получила е доста награди, като последните са :
-Награда за изпълнение на фолклор от конкурса „Звезди в радиото”, гр. Благоевград;
-Второ място от Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува”, с.Микрево;
Участничка на „Детски Пирин Фолк“ Сандански 2017 г. с изпълнение на живо на песента „Не ти ли е жално“.
2. Ивана Каменарова – Ивана е на 18 години. Печелила е второ място на национален конкурс по фотография и текст на испански език,, първо място на фотоконкурс „100 години парк Свети Врач”, класирана в топ 10 на национален конкурс по ИТ и визуални изкуства.
3. Огнян Андонов – Огнян е на 18 години. Първа награда в Конкурс „10 години България в ЕС- резултати и предизвикателства“ Награда: Посещение на Европейския парламент в Брюксел, предоставена от еврокомисар Мария-Габриел, второ място, Национално състезание по ИТ и визуални изкуства „Аз мога- тук и сега“, категория Видеоклип -Победител в конкурс за изработка на нов герб на ПГ „Яне Сандански“, доброволец в BG Music Festival 2017, участник в работния екип по проект „Малкото е повече“ на община Сандански.
4. Виктория Митова. Виктория е на 16 години.Победител в раздел „Рекламен плакат“ в Национален конкурс „Свобода“, посветен на 139-годишнината от Шипченската епопея. Виктория Митова е на първо място в Националния ученически конкурс „Към златния век“.
5. Калина Гоцева – студентка в Национална художествена академия със специалност „Живопис”. Трето място в конкурс за изящни и приложни изкуства. Трето място в национално състезание за училищна рисунка. Участничка в национален конкурс за млад автор.

Линк към електронната форма за гласуване : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNG2lkaj3_xzu7WDkTXZsaU2fPMOnZuBJgS5B4QGOchIOVXQ/viewform

Резултатите от конкурса на Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” ще бъдат оповестени на 7 декември 2017 г. на официална церемония в „Интерхотел Сандански“ гр.Сандански.
Призьорите в конкурса ще бъдат удостоени с почетна статуетка, грамота и парична награда.
Пълната информация за конкурса ще бъде публикувана на сайта на организацията : www.ivemlife.com
За информация : Ивелин Терзийски – тел.0894301368/0888324953