Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” е сред 13-те организации с одобрен проект на VIVACOM регионален грант.

Постановката „Методът Грьонхолм” гостува в Сандански
28.02.2018
Спортното събитие „ДекаТур” стартира в Сандански на 31.03.2018
20.03.2018
Покажи всички

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” е сред 13-те организации с одобрен проект на VIVACOM регионален грант.

sdr

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” гр.Сандански е сред 13-те спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант. Признанието е изключително голямо, тъй като рекорден брой организации  кандидатстваха по гранта през тази година. В третото издание на програмата се включиха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната. И през 2018 година VIVACOM Регионален грант дава възможност на десетки идеи на граждански организации от цялата страна да участват в конкурса за финансова подкрепа. Програмата подкрепя и подпомага регионите в България и стимулира участието на местните общности.

Идеята, с която Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” кандидатства по програмата е „Мост на мотивацията” ,  чрез който ще се даде възможност на младежи от Сандански да изрисуват моста в началото на парк „Св.Врач”, с 600 подбрани цитати на велики личности и любими автори. Цитатите ще бъдат подбрани от гражданите на Сандански чрез онлайн гласуване. С реализирането на идеята ще бъде подобрена градската среда, а младежите, които ще се включат в проекта ще бъдат пряко ангажирани с това.

Основната мисия на Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура е да насърчава младежите от Сандански и тяхната гражданска активност, доказателство затова е реализирането на идеята за моста на ученичката от  10 клас в  ЗПГ „Климент Тимирязев” – Радoстина Божикова.

 Проектът ще бъде изпълнен в близките месеци на 2018 година.