Проект „Агробизнес-път към развитие“ по програма „Еразъм+“ бе представен на семинар в Македония

Нашата 2018 година
27.12.2018
Участвахме в пилотното издание на VIVACOM Lab/Challenges
05.03.2019
Покажи всички

Проект „Агробизнес-път към развитие“ по програма „Еразъм+“ бе представен на семинар в Македония

Проект „Агробизнес-път към развитие“ по програма „Еразъм+“,КД1,сектор“ПОО“ бе представен на семинар в гр.Струмица. Събитието бе организирано от „Национална агенција за европски образовни програми и мобилност“ – Македония. Проектът бе представен като пример за добри практики в реализирането и управлението на мобилност на обучаеми в реална работна среда в чужда държава.

Проект „Агробизнес-път към развитие“ се осъществява между SOUUD „Dimitar Vlahov“Strumica – кандидатстваща организация и IVEM LIFE LTD Sandanski – партньорска организация.

Изпълнението на проекта дава възможност на 28 ученика от специалностите „Земеделски техник“, „Градинарство“ и „Управление на агробизнеса“ от SOUUD „Dimitar Vlahov“Strumica да преминат практическо обучение в реална работна среда  в биоферма „Чифлик Ливади“ – Сандански.

В резултат от мобилността участниците ще станат по-конкурентни на пазара на труда, ще подобрят професионалните си умения и компетенции в областта на аграрния сектор, ще развият социалните си умения като адаптация, комуникация и сътрудничество, ще надградят познанията за използване на иновативни методи и подходи при управление на биоферма.

Периоди на мобилността:

1 поток – 23.09.2018 – 07.10.2018

2 поток – 07.04.2019 – 21.04.2019

Продължителност на проекта – 12 месеца