Нов театрален хит със звездно участие през 2019 в Сандански
17.12.2018
Проект „Агробизнес-път към развитие“ по програма „Еразъм+“ бе представен на семинар в Македония
07.02.2019
Покажи всички

Нашата 2018 година

В края на годината традиционно всеки от нас прави равносметка за свършеното през последните 12 месеца. Затова и ние ще обобщим най-важното, което се случи с ИВЕМ ЛАЙФ и Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” през 2018 година, за да можем заедно с вас – нашите партньори, приятели и клиенти – смело и отговорно и с още повече интересни идеи, инициативи и проекти да продължим да надграждаме пътя, по който вървим вече 4 години.

Образование
2018 година бе изключително динамична за Сдружение „С идея за бъдещето- спорт, образование, култура” и ИВЕМ ЛАЙФ в областта на образованието.Сдружението реализира успешно първият си международен проект по програма „Еразъм+” в партньорство с организацията Serindform Srl от Италия, а през месец февруари спечели участие в нов, отново по програма „Еразъм+”. Ивем Лайф продължи своята отлична работа с партньорска организация от съседна Македония, с която осъществява съвместен европейски проект в областта на агробизнеса.

Граждански инициативи

Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” гр.Сандански бе сред 13-те спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант. Признанието е изключително голямо, тъй като в изданието се включиха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната. Финансираната инициатива бе проект „Мост на мотивацията, а именно брандиране на стълбите пред Дома на културата в Сандански с цитати на велики личности. За трета поредна година проведохме конкурс за стипендия „Соня Терзийска” за ученици с постижения в областта на биологията и екологията.

Култура

За наша радост и през изминалата година ИВЕМ ЛАЙФ продължи още по-категорично да присъства с отговорната си роля на основен организатор на театрални постановки в Сандански, сред които ”Методът Грьонхолм”,”Нашата голяма френска сватба”,”На живо от оня свят” и ”Мъжът на жена ми”.

Спорт
Изключителна чест бе поканата на Декатлон България към Сдружение „С идея за бъдещето- спорт, образование, култура”, да станем част от организацията на събитието „ДекаТур” в Сандански. В рамките на спортния форум, което се проведе на 31 март, всеки желаещ можеше да участва напълно безплатно във всички включени спортни дисциплини, без значение от възрастта или физическата подготовка.

С кого се срещнахме
В обзора ни за 2018 година е неизбежно да не споменем и някои от най-интригуващите ни срещи като тези с актьорите Асен Блатечки, Герасим Георгиев – Геро, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Николай Урумов, Христо и Светлана Бонин, Евгени Будинов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова и др и журналистката Ива Дойчинова.

Новости

Няма как да не се гордеем и от факта, че през 2018 година обновихме уеб-сайта ни благодарение на професионалната работа на StudioAlegra.

Оттук нататък
През новата 2019 година няма да спираме да търсим по-добрия облик и среда на живот, чрез осъществяването на  още по-интересни събития и инициативи с участието на качествени хора.

Пожелаваме на всички Вас, здраве и благоденствие през 2019 година, а ние ще се опитаме да съумеем да бъдем тези, в чийто инициативи винаги да откривате по нещо приятно за себе си и заобикалящия ни свят.