Кампанията Now We Move бе тема на информационен семинар в Сандански

Активна събота – Wake Your Body стартира в Сандански
09.05.2016
Move Week 2016 бе отбелязан и в Сандански
27.05.2016
Покажи всички

Кампанията Now We Move бе тема на информационен семинар в Сандански

На 19 май в град Сандански се проведе информационен семинар, който запозна участниците с възможностите и перспективите на кампанията Now We Move България.

Участие взеха 20 ученика от училището в града, както и учители по физическо възпитание и спорт и по туризъм. Бяха представени всички събития, свързани с Now We Move, а учениците изявиха желание да се включват за в бъдеще в организацията на събитията като доброволци. Бяха представени стъпките по организирането на събитията, както и идеи как едно събитие да достигне до по-голям брой хора.

Всички присъстващи подкрепиха идеята за въвличане на повече деца и родители в събитията, които Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура“, „ИВЕМ ЛАЙФ“ и Сдружение „Бг Бъди Активен“ подготвят за в бъдеще.   

Now We MOVE е най-голямата европейска кампания, промотираща спорта и физическата активност. Стартирала през 2012 от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), тя обединява заинтересованите страни от сферата на спорта и физическата активност и други сектори, за да се бори с липсата на физическа активност в Европа. Основната цел на кампанията е да повиши вниманието върху ползите от спорта и физическата активност сред европейските граждани.

И през тези година гр.Сандански ще се отличи със свои инициативи по време на Move Week и Европейския ден на спорта в училище. На 26 май/четвъртък/ ще се проведе демонстративна футболна среща между отбора на служители на община Сандански и отбор на главния организатор за града – Ивелин Терзийски.

IMG_6345 IMG_6353 IMG_6348 IMG_6366 IMG_6367 IMG_6368